Hoe heerlijk is het om alles & iedereen de schuld te geven wanneer je niet gelukkig bent? Wanneer het niet loopt zoals je hoopt of wenst?

Ik betrapte mezelf erop dat ik vaak de vinger wees naar dingen buiten mezelf om wanneer iets niet liep zoals ik wenste. “Ja, daar heb ik het geld niet voor”, “Ja daar heb ik de tijd niet voor”, “mijn partner is degene die niet naar mij luistert” et cetera.

Tijdens een plantmedicijn reis werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. De wereld zoals ik hem nu zie is slechts een reflectie van mijn binnenwereld. Zo die kwam binnen zeg! Want dit betekent dat ik, en ik alleen, verantwoordelijk ben voor wat mij overkomt. Zo, hoe eng is dat? Aan de ene kant voelde ik een enorm schuldgevoel; ” ik heb dit mezelf aangedaan” en aan de andere kant voelde ik een enorme boosheid; ” waarom is me dit & dat dan overkomen”?

Het heeft even geduurd maar inmiddels snap ik wat mijn ziel me wilde laten zien en ervaren. Mijn gedachten zijn scheppend. Ik kan met mijn gedachten mijn werkelijkheid scheppen. Ik dacht dat ik lekker bezig was en vond dat ik al super ver was in mijn bewustzijnsontwikkeling totdat de psilocybine me liet ervaren dat ik CONTROLFREAK nr:1 was. Mijn gedachten hadden zo’n bubbel om me heen gecreëerd waardoor ik geen stap meer verder kwam. Ik vloog als het ware over mijn leven heen en kon precies zien waarom bepaalde dingen waren gebeurt en wat mijn aandeel daarin was. Hoe alles met elkaar is verbonden en dat het slechts een projectie is van mijn binnenwereld.

Ik vond het vreselijk om te zien & voelen hoeveel controle ik nog wilde houden over het leven zelf. En dat is precies wat er gebeurt tijdens psychedelische reizen. Ik werd geconfronteerd met bepaalde pijnpunten die haaks stonden op wat ik mezelf steeds wijs maakte. Ik was gaan geloven in mijn gedachten en deze manifesteerde zich in mijn werkelijkheid.

Tijdens psychedelische plantmedicijn reizen zien we onszelf zonder filters voor wie we echt zijn. Op welke manier we onszelf & de wereld tekort doen. Hoe we onszelf tegenhouden door vastgeroeste programmeringen. Mijn overtuigingen vervaagde tijdens de reis en dit creëerde zoveel vrijheid & ruimte. Ik kon heel duidelijk voelen dat ik mijn eigen werkelijkheid creëer en dat ik geen slachtoffer ben. Die vrijheid die ik achteraf ervaarde gaf me zo’n kracht. De kracht van iedere keer weer opnieuw mogen kiezen. En dat fouten maken niet bestaat, je leert ervan en de volgende dag maak je opnieuw weer andere keuzes. Ik ben de schepper van mijn eigen realiteit!

Geen schuldgevoel want die lessen die mocht ik nog leren, geen boosheid meer want morgen kies ik gewoon weer opnieuw. En vanaf dat moment ben ik de wereld om me heen als één grote spiegel gaan zien. Psychedelische reizen geven je de kracht en het zelfvertrouwen dat je de creator bent van je eigen werkelijkheid. En als ik dan toch een werkelijkheid voor mezelf mag scheppen waarom dan niet één waar al mijn dromen in uitkomen? Want ik ben het toch waard om gelukkig te zijn? Ik mag genieten, creëren en mijn leven invullen op mijn voorwaarde want er is er maar één die haar eigen realiteit schept, diegene ben ik zelf!